Ibland så vill jag bara stänga av allt

Idag så ville jag vara med Rebecca. Men det fick jag inte. Hon höll på att titta på youtubeklipp och jag satte mig brevid henne. Då pausa hon och fråga varför jag tittar och säger att hon vill titta själv. Nu kommer säkert någon säga att överdriver men det här händer varje gång jag ska titta på vad hon gör på datorn. Varje gång... Det blir för tröttsamt tillslut.
Sedan när mamma säger till henne så börjar hon gråta och säga att hon vill dö... Jaja det gick över snabbt.
/Sarah
P.S. Imorgon så börjar praon! Det kommer bli skitkul.

Jag har bestämt mig

Jag tänker satsa på ridningen. Jag vill bli duktig och börja tävla.
Jag tycker det är viktigt att vilja något här i livet. Jag tycker att allt blir roligare om man har mål. Det spelar ingen roll om det är att få godkänt på nästa prov eller kunna det stycket eller vinna den där matchen. Mål är viktiga och utan dem så skulle livet bli tråkigt.
/Sarah

Är de accepterade av samhället, eller inte?

Jag tänker diskutera om personer med ett funktionshinder verkligen är accepterade av samhället.
För:
Det finns bra specialskolor och lärare som bryr sig om eleverna. Det finns människor som förstår och accepterar, människor som man inte känner. Jag har lagt märke till att väldigt många unga människor accepterar, men de kan ju bara låtsas för att jag är där, vad vet jag liksom?

Emot:
Det finns inte särskilt bra system för personer med funktionshinder. Jag vet att det kan vara svårt att få till men helt ärligt så tycker jag att politikerna inte gör så mycket för att ändra på det. Känner ni någon som inte behövt bråka för att deras barn ska få det han/hon mår bra av? Jag gör inte det...
Sedan så finns det fortfarande människor som INTE förstår. Tror inte de att jag ser deras blickar? När en människa beter sig konstigt så betyder inte det att de är dumma utan ibland kan det vara en väldigt enkel anledning. Men dethär verkar många (absolut inte alla) förstå.
Jag har hört att det ska komma in mer om autism i läroplanen och det känns bra.
Så mitt svar på frågan är både ja och nej. Det är bättre än förr men det finns fortfarande en hel del kvar.
Vad är erat svar på frågan?

/Sarah

En rolig tävling

Jag är med och tävlar om en skype - kväll med den här tjejen. Hur coolt vore det inte att lära känna henne bättre?



texten från bloggen: Jag är med & tävlar på nellieberntsson.se om en skype kväll med Nellie!!

RSS 2.0