Är de bara omogna?

Vi har läst boken "the curious incident of the dog in the night-time" i engelskan och idag skulle vi diskutera den. Jag spyr när jag tänker på hur vissa tänkte (iallafall vad de sa). Fattar de inte att man tänker annorlunda när man har Aspergers? De två som var i min grupp fick ett litet tal av mig. De två var riktigt schyssta och tog åt sig av det jag sa. Men de som inte var i min grupp då? 

Någon sa att var dum, osv... VAFAN?? Det är så han tänker han är inte dum, han är bara annorlunda...

Jag hoppas verkligen att de bara är omogna och tänker annorlunda när de blir äldre.

/Sarah

P.S. Nu pratar jag självklart inte om alla.

Powersång 3

Helt ärligt så gillar jag inte Selena Gomez så mycket men lyssna på texten till låten och ta åt er!!



/Sarah


Tips?

Jag behöver tips på powersånger! Alltså sånger som får en att må bättre. :D

Här är de två jag redan har visat:








/Sarah

Jag ska på bästa ridlägret i sommar

Här hittar ni det. Sorry för irrelevansen (är det ett ord?).

/Sarah

Det har varit lite inaktivt på bloggen

Men det är för att jag verkligen inte kommer på vad det är jag ska skriva om! Så snäla ifall ni vill att jag ska skriva om något speciellt så kommentera gärna det.

Jag försöker komma på något att skriva om så länge.

/Sarah

Idag är det minnesdag för förintelsens offer

Den dyker snart upp på svtplay. Det är otroligt viktigt att de sex miljoner judar som dog aldrig glöms bort.
/Sarah

Så sant!

Ni måste läsa det här inlägget! Jag håller verkligen med. Man kan ha roligt utann alkohol också. Dessutom så är ju en frisk kropp aldrig fel. ;)

Det finns bra stunder också

Jag har läst igenom några av mina inlägg och jag märker att jag har skrivit mycket om den jobbiga delen. Men det finns bra stunder också!

På fredagar brukar vi titta på en film tillsammans (med mamma) och det är verkligen jättemysigt. Vi bara sitter där och tittar på film och äter godsaker. ;)

En dag på lovet åkte vi till en isring (säger man så?) och åkte skridskor tillsammans och det var nog en av de roligaste sakerna jag har någonsin gjort med Rebecca.

Glöm inte att det finns bra saker också! Även om man tänker mer på de dåliga...

/Sarah

Haha!




/Sarah

Varför kan jag aldrig lära mig?

Varför blir jag alltid så himla arg? Fattar jag inte att det bara blir värre då. Ibland kan jag väl få bli arg om hon har gjort någor riktitg dumt, men varför blir jag så himla lätt arg? Jag blir tokig på migsjälv!!

Någon som känner likadant?

/Sarah

Stackare

Rebecca har haft ont i örat väldigt länge. Just nu säger hon att hon har ett lock för örat och går runt med ett par hörlurar. Tyvärr så finns det en hängade sladd i de där hörlurarna som hänger med...

Vem är det mest synd om sladden eller Rebecca? ;D

/Sarah

Powersång 2



/Sarah

Vad jag än gör så blir det fel...

När jag försöker hjälpa till så blir hon arg. När jag försöker trösta henne så blir hon arg. När jag säger till henne så blir hon arg. Vad jag än gör så blir det fel!!!!!!! Jag vet hur länge till jag pallar det här...

T. ex. Igår när Rebecca hade gjort något dumt mot mig så blev jag sur och sa till henne. Då blev hon jätteledsen och börja nästan gråta. Då sa jag att det är okej så länge du lovar att inte göra det igen. Vet ni vad hon gjorde då? Hon grep tag i min arm och börja klösa mig, det kanske inte låter så farligt men det gjorde skitont.

Jag vill vara en bra storasyster som hjälper sin lillasyster. Men det går ju inte!! Hon vill inte ha hjälp av mig. Nu snackar jag självklart inte om alltid men väldigt ofta så är hon såhär.

Vad ska jag göra??

/Sarah

Filmen är klar!!

Jag kan andas. Jag har några bra idéer till blogginlägg imorgon. Just nu ska jag dricka en kopp té och sen ska jag gå och lägga mig.

/Sarah

Vad är det som händer?

Igår kväll så var Rebecca trött (allstå pigg) och började utforska allt runt omkring henne. Tillslut kom hon över ett paraply och började svänga med glatt. Då började 7 personer säga åt henne att sluta. Och då började hon störtgråta. Jag förstår varför hon gör det, för att hon gillar inte när många människor säger till henne. Men det jag inte förstår är vad som händer i hennes huvud. Hur tänker hon?

Jag vet att ni inte kan svara på vad som händer i just hennes huvud men har ni varit med om något liknande?



/Sarah

Jag lovar och svär att jag...

ska skriva er imorgon. Jag har helt enkelt inte haft tid idag. Jag spenderat en timme med att plugga till ett prov som vi ska imorgon, suck. Men jag kan iallafall grejerna nu.



Vi hörs imorgon! (jag lovar)
/Sarah

Håller på att klippa ihop en film åt mamma

Så bloggen chillar lite idag. ;D

/Sarah

Det hjälper ingen att gömma problemen

Så fort mamma och pappa fick reda på att Rebecca hade autism så började en kamp. Varje dag var det träning. Det var massor av doktor/psykolog/logoped besök. Man var tvungen att bråka ifall man ville komma någon vart. Det finns många brister i Sveriges politik, en av de tror jag att vi (syskon, diagnoserade, föräldrar, osv.) vet vad det är.

Varför är det inte självklart att alla med någon diagnos ska t. ex. få avlastningstimmar? Ifall vi betalar så himla mycket skatt så tycker jag att vi borde göra något vettit med pengarna. Inte spendera de på t. ex. bröllop och arenor...

Vad händer med de som väljer att inte bråka? Som väljer att låta allt vara som politikerna vill?
Ska jag vara ärlig så tror inte jag att det går så bra för dem.

Vad tycker ni att Sverige borde förbättra? Håller ni med mig?

/Sarah

Det blev en bloggfri dag

Men imorgon lovar jag att skriva.

Ses då!
/Sarah

sorry för dålig uppdatering

bloggar mer sen, är med kompis och sen ska jag gå på bio med mamma. :)

/Sarah

Powersång



/Sarah

My sistah

Min syster kan vara VÄLDIGT irriterande ibland. Men det är nog alla syskon. Men kanske inte på samma sätt. Min syster vägrar ständigt att ta emot hjälp från mig. När jag vill vara snäll och hålla upp dörrar så vägrar hon att gå igenom. Jag blir självklart jättearg eftersom jag bara ville vara snäll.

Jag har frågat henne varför hon inte vill ta emot hjälp från mig och då svara hon att hon ville göra saker på sitt sätt. Det kan jag ju förstå men hon måste faktist kunna ta emot hjälp... Speciellt när hon behöver den.



Jag slår vad om att min syster kan namnet på varenda skådespelare/skådespelerska. Det är helt sjukt hur mycket hon kan. Hon är också otroligt intresserad av gammal film och kan namnet och årtalet (de kom ut på) på extremt många filmer. Kom just ihåg en gång när jag, Rebeeca och pappa tittade på Sleepless in Seatle och pappa sa att han såg den för 25 år sen. Då sa Rebecca att han såg den för 18 år sen. Efter en liten diskussion så kollade jag upp det och mycket riktigt så kom filmen ut år 1993 (vi såg filmen år 2011).

Så nu vet ni lite mer om min syster.

/Sarah

I'm not a fan of hip hop but this is good stuff!



/Sarah

Whaat??

Jag kolla precis statisktiken och tappa hakan. Wow? Hade jag verkligen 31 unika besökare igår? Ska jag göra en presentation?



/Sarah

Jag är jag, eller? (forts)

Det klart att jag är jag och att Rebecca inte påverkar vem jag är och mina val. Men det skulle inte förvåna mig om hon gör det utan att jag är medveten om det. Förstår ni vad jag menar?

Jag tror att alla syskon påverkar varandra på något sätt. Men vissa påverkar mer och andra mindre. Jag känner ingen skuld till Rebecca t. ex. att jag måste vara hemma pga henne. Men om våra föräldrar var bortresta skulle jag nog det.

Jag försöker också tänka på att hon ser upp till mig och brukar härma mig i mycket så det gäller för mig att tänka på hur jag beter mig runt henne. Men jag orkar inte göra det hela tiden. Jag orkar inte vara pedagogisk (som min mamma brukar säga) hela tiden. Ibland vill jag bara vara jag.

Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med det här inlägget, jag vill nog säga att man ska alltid vara sig själv oavsett familj.

/Sarah

P.S. Inlägget blev inte så långt som jag hade tänkt mig men jag tycker det blev ok.

Jag är jag, eller?

Vad tror ni jag menar?

Skriver ett riktigt långt inlägg om det imorgon. ;D
/Sarah

Visst vore det kul att vinna?



Ifall ni vill vara med hittar ni inlägget här

/Sarah

Bloggtips!

En annan syskon blogg som är riktigt bra! Hon skriver bra och intressanta inlägg.

Bloggen hittar ni här

/Sarah

Jag börjar bli lite trött på...

frågan, vad är autism? Jag säger inte att jag tycker att personer som ställer frågan är idiotiska (fast lite allmänbildning bör man faktist ha) men jag har fått frågan så många gången att jag börjar bli trött på den. Varenda gång jag kommer till en ny klass får jag räkna med att någon kommer att fråga den frågan.

Jag brukar svara att autism är när man har svårt att förstå vissa saker. Jag brukar oftast ge exempel, som hon förstår inte riktigt det här med humor. Hon har liksom svårt att dra skämt som är roliga. (men ibland kan hon få till något roligt skämt).

Vad brukar ni svara när ni får den frågan? Eller berättar ni ens att ert syskon har autism eller något annat?

/Sarah

Jag har bestämt mig nu

Från och med nu så blir det bara inlägg om särskilda behov. Kanske något annat lite då och då men mest särskilda behov. Vi kör en testperiod i en månad och sedan får vi se.

Vad tycker ni bra val?

/Sarah

Paus

Jag tar en liten bloggpaus eftersom jag vill fundera lite på om jag verkligen vill fortsätta blogga eller inte.







Men jag tror jag ska fortsätta det är ju jätteroligt men stressigt.
/Sarah

Hej igen!

Nu är jag tillbaka. Hade det bäst hos min kompis. Jag har lite ont i huvudet nu så det blir inget långt inlägg det här. Men jag ville bara säga att jag lever. ;)

Imorgon börjar skola. Blä! Jag längtar inte direkt...

Btw, Rebecca har varit så duktig att hon har lyckats samla ihop 5 stjärnor, när hon har varit riktigt duktig så får hon en stjärna och när hon får fem så får hon en leksak. Men ingen affär som de var på (jag var ju hos en kompis) hade leksaken hon ville ha och de leta i många affärer. Starkars Rebecca. Men hon verkar inte vara särskilt ledsen. ;)

Ha det bra!
/Sarah

Ska sova över hos kompis

Jag ska sova över hos Talia en av mina bästa kompisar som jag har känt lääääääääääääääääääääänge. ;) 

Så bloggen kommer inte bli särskilt uppdaterad (men jag kanske snor hennes iPad och skriver lite, mohahaha).

photo edited for free at www.pizap.com

photo edited for free at www.pizap.com

photo edited for free at www.pizap.com

Haha, här får ni lite galna bilder på Talia och jag. :P

See ya later!
/Sarah

Jippiiiiieeeee!!

http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=49872

Nu är Rolf-Göran Bengtsson officiellt världetta i hoppning!
/Sarah

Svar på kommentar

Det här var en kommentar på mitt förra inlägg och jag tycker det är en så bra fråga att jag ville svara på den i ett inlägg. (ifall du som har skrivit inte tycker det är ok så är det bara att säga det så tar jag bort inlägget)

Jag tycker du skriver bra (absolut inte skit),men jag tycker att du ska fundera på vilka du vänder dig till. Jag hittade hit genom Autism- och Aspergerförbundet på fb och blev glad och tipsade min dotter (som också har ett syskon med autism) om din blogg. Varken hon eller jag är intresserade av t.ex. hästar, så hon tröttnade snabbt på att följa din blogg eftersom du skriver mkt om andra saker än om "syskon till speciella barn. Nu kollar jag din blogg varje dag och länkar över de inlägg till henne som är relevanta, som t.ex. ditt förra inlägg, som var bra och jättefint skrivet. Vilka vill du ska läsa din blogg? Hästtjejer, syskon till speciella barn, kompisar?

Jag vill att många ska kunna läsa min blogg, inte bara "syskon till speciella barn" därför skriver jag om mycket annat också. Men meningen är att det ska vara till syskon till speciella barn i första hand. Jag tycker också att det är svårt att komma på bra intressanta inlägg så därför kan det ibland vara mer eller mindre sådana inlägg.

Jag tänkte också att syskonen inte skulle vilja höra om autism hela tiden(det skulle inte jag vilja för att det kan bli tjatigt och jobbigt). En annan anledning är att jag vill visa att det finns en värld utanför syskonet att man kan ha ett eget liv men samtidigt ta del av sitt syskons liv.

Jag vill också visa andra hur det är att ha en familjemedlem med särskilda behov. Men inte bara skriva om det.

Tack för din kommentar, det var en riktig tankeställare.

/Sarah


Jag hatar ordet funktionsnedsättning

Det ordet får det att låta som att det är något dåligt. Det klart att man inte vill att sitt barn/syskon ska få t. ex. autism men när de väl har det tycker inte jag att man ska gå runt och snacka om funktionsnedsättning. En människa blir inte sämre pågrund av det.

En nedsättning är ju när man är dålig på något och man är inte dålig på allt när man har något särskilt behov. man är bara sämre på vissa saker.

Det finns en massa andra ord man kan använda t. ex. särskilda behov som jag använder eller funktionhinder.



/Sarah

Vad tycker ni?

Vad tycker ni om min blogg? Snackar jag skit? Är jag för positiv/negativ? Skriver jag bra? Uppdatering?

Skriv gärna vad jag kan förbättra och ge konstruktiv kritik.



/Sarah


Mina mål när det gäller min syster 2012

1. Det verkar som mitt tålamod blir sämre oc sämre det äldre jag blir. Det ska jag försöka ändra på. Jag ska jobba på mitt tålamod och tänka på att jag vill vara en bra förebild för Rebecca.

2. Jag ska försöka leka mer med henne och umgås mer. Göra roliga grejer tillsammans t. ex. gå på bio. Jag tycker det är viktigt att man får en bra relation till sitt syskon och ju mer vi är med varann desto bättre blir vår relation.

3. Försöka att inte tycka hon är pinsam. Tro det eller ej men det här kan vara det svåraste. Så fort hon gör något konstigt eller säger/frågar något konstigt så känner jag hur kinderna blir och jag tittar i golvet. Jag får helt enkelt tänka att hon har autism. En annan sak jag kan tänka på är att det inte är jag som gör något konstigt. Hon tycker inte hon är pinsam så värför ska jag tycka det?? Om det ändå vore så enkelt...



Det här är de tre målen som jag tänker fokusera mest på men den här listan kommer säkert bli längre. Jag känner att jag och Rebecca får en bättre relation varje dag. Idag bad hon mig att gå in i hennes rum, det är första gången hon gör det och snacka om att jag blev glad.

/Sarah


Don't worry, be happy



Den här låten får mig alltid på gott humör! :D

/Sarah

Jaha...

jag hade precis skrivit ett långt inlägg men bestämde mig för att ta bort det. Men nu kommer följdfrågan... Vafan ska jag skriva om nu?? Hjälp mig!!!

Haha, snacka om att jag låter desperat men man får faktist vara det ibland. ;)

/Sarah


Tja!

Idag ska jag fira min kusins födelsedag och äta middag hos mammas kompis. Så jag kommer inte ha mycket tid över till bloggen. Men jag ska försöka fixa några tidsinställda. ;D

Dagen idår var bra. Mina kanelbullar blev supergoda!!

Ha det bra!
/Sarah

Dagens ungdomar läser tydligen inte?



Jag har två tydliga val. Tvn eller boken. Vad väljer jag? Boken!!
/Sarah

Lite bilder

Ni har inte fått några bilder på mig på riktigt länge nu, eller hur? Jag tycjer det är dags nu så här har ni:



Haha! Vad är det där för min?



*Bjuder*



/Sarah





Snart är det bakdags!

Jag är verkligen på bakhumör idag. Hmm, jag tror jag ska baka kanelbullar eller jag ska baka kanelbullar. Det kommer bli riktigt gott. Visar er en bild senare.

Juste, min mamma kommer(eller hur mamma? ;)) att skriva ett inlägg om hur det är att vara förälder till ett autistiskt barn och hur mycket man måste kämpa.

Ses senare!
/Sarah

Hästföreläsning?

Medborgarskolan kommer att ha en föreläsning som heter Att skaffa häst. Den låter hur bra som helst och jag tror att jag och mamma tänker gå. Någon annan som ska gå?

Det vore ju bra att veta allt även om jag kanske inte får en häst på några år... ;)



/Sarah

God morgon!

Jag har precis gått upp ur sängen. (la mig sent igår) Idag ska jag och mamma åka till Ikea. Jag vet inte hur länge vi stannar men det blir nog ett tag, tidsinställda kommer.

Dagens fråga: Hur firade ni nyår? (jag vet helt random fråga ;))

/Sarah

P.S. Ifall någon undrar, jag firade nyår på landet och det var väldigt skönt. Det var betydligt mindre fyrverkerier där. ;D

Dagens citat

"You know in Brooklyn where I come from people don't commit suicide. They're too unhappy."
- Woody Allen(via filmen Crimes and Misdemeanors)

Klockren!
/Sarah

OneRepublic<33




















Speciellt den sista. Genialisk!

/Sarah

Är det bara jag som ÄLSKAR att titta på världscupshoppningen??

Seriöst jag älskar att titta på den. Det finns så himlas många duktiga hästar och ryttare där. Kan ni tänka er att Sveriges Roffe är världrankad tvåa?? Det är helt sjukt!!



Så nu tänker jag titta på den senaste sändningen eftersom jag missade den.

Ifall ni vill titta så trycker ni här

/Sarah

Hemma från landet!!

Nu är jag hemma från landet och kan blogga normalt. Men visst funka det bra ändå med tidsinställda? ;)

Bild på mitt fina landställe:



/Sarah


Just nu är jag på landet

och jag har det nog lungt på landet och sover så länge jag vill. :) Låter skönt.

Hagaborg ät LÄTT min favoritplats på jorden. Det är så fridfullt och det skadar ju inte direkt att det finns ett stall i närheten. ;)

Jag tror att alla levande varelser behöver ett ställe där de kan känna sig lugna och trygga. Ett ställe dit de kan åka så fort de känner att de behöver lugn och ro.

Har ni ett sådant ställe? I så fall vad?

/Sarah

Behöver man verkligen skriva om mode...

om man vill ha en stor blogg? Inte för att jag behöver en stor blogg men det vore ju kul. ;) Jag skriver lite om kläder som jag tycker är snygga men inte alls lika ofta som storbloggarna...


Bild på Kenza som har Sveriges största blogg. Hon skriver väldigt mycket om mode.

Vad säger ni? Behöver man skriva mycket om mode för att få en stor blogg?

/Sarah

Fyra bloggar som är värda att läsa

linnolsson.se

nellieberntsson.se

ladydahmer.se

ponnybrudarna.se(en blogg som jag nyligen börja läsa och som är riktigt bra!)

Har ni några bra bloggtips? Skriv fyra bloggar som ni tycker jag borde läsa!!

/Sarah


Varför köpa märkeskläder?

Det här ämnet har det snackats mycket om nu i ridsporten nu när ridsportsförbundet ville sätta stränga regler(men det har dock bestämts att reglerna inte ska gälla åren 2012 och 2013).

Jag har aldrig sett meningen i att betala flera hundralappar extra för en tröja eller ett shabrak eller vad man nu vill köpa. Fast jag kan förstå varför man vill köpa en sadel eller ett träns med bättre kvalité. Jag har ju inte häst men jag vet att om jag skulle ha så skulle jag inte ha mycket pengar över till att köpa grejer till hästen. Jag skulle nog praktist taget bo på Hööks. ;)

Jag skulle aldrig betala flera hundralappar extra bara för att det skulle stå ett namn på tröjan eller vad det nu är. För i många fall betalar man bara för namnet. Och så länge kvalitén inte är helt kass så funkar det faktist med billigare.

Lite irriterad blir jag också när alla pratar om alla nya märkesgrejer de får. De som inte har råd med det då? Det är faktist inte så kul att ständigt höra hur mcket pengar de har spenderat. Lite då och då är helt ok men när det blir nästan varje dag kan det bli lirriterande.

Det är inget fel på människor som köper märkesgrejer. Ifall de känner att de vill det så får de absolut det. Jag säger bara vad jag tycker om ämnet.


Hööksshabrak


Märkesshabrak

Vad är skillnaden? Det står Kingsland på den ena...

Kommentera vad ni tycker!
/Sarah

Hejsan!

Just nu är på biblioteket i stan. Det verkar vara något fel på blogg.se eftersom det inte går att publicera mina inlägg. Jaja jag försöker lite till.

Ha det bra!
/Sarah

RSS 2.0